لیست اختراعات عباس زارع
عنوان اختراع: طراحي و ساخت اتوكلاو و تخصصي اصلاح خواص كاربردي چوب - زمينه فني اختراع مربوطه: اين اختراع در زمينه هاي حفاظت و اصلاح چوب و مواد ليگنوسلولزي مورد استفاده قرار مي گيرد. - مشكل فني و بيان اهداف اختراع: اين اتو كلاو با هدف انجام تيمارهاي اصلاحي چوب و مواد ليگنوسلولزي در شرايط مختلف به خصوص تيمارهاي حرارتي و همچنين اشباع چوب و مواد ليگنوسلولزي با مواد حفاظتي مختلف طراحي و ساخته شده است . براي اين منظور با مطالعه تحقيقات انجام گرفته بررسي مخازن آزمايشگاهي و بررسي موارد مورد انتظار از لحاظ سهولت كاربرد و ايمني دستگاه ابعاد و ويژگي هاي مخزن طراحي و ساخته شد.
ساخت تخته خرده از پوست پسته و سرشاخه هاي درخت پسته وضايعات پلاستيك صنعتي به منظور استفاده بهينه از ضايعات پوست پسته و سر شاخه هاي درخت آن براي بهره وري بيستر اين صنعت پر رونق در كشور مي باشد و به وسيله يك مجموعه فرآيند صورت مي پذيرد كه در مرحله اول خورد كرد پوست و سرشاخه ها و پلاستيك شروع شده و بعد به وسيله چسب و كاتاليزور به مخلوط كردن آنها مي پردازد و سپس وارد يك اكسترودر مي شود و در مرحله آخر وارد قالب گير شده كه در خصوص پوست پسته و سر شاخه هاي آن به همراه ضايعات پلاستيك تاكنون تلاشي براي اين كار صورت نگرفته و اين روش در مقايسه با ساير روش هاي توليد مانند قطع درختان به منظور توليد تخته خرده چون مواد ضايعاتي مي باشد در ساختار طبيعت تاثير منفي نمي گذارد.
سطح بيسكوئيت توليد شده در دستگاه پرس كاشي همواره داراي پليسه¬هايي مي باشد كه اين معضل باعث اختراع دستگاه پليسه¬گير خودكار جهت پليسه¬زدايي، پرداخت و صيقل دادن سطح بيسكوئيت توليد شده در صنعت كاشي و سراميك در زمينه فني مكانيك گرديد. اين دستگاه شامل تعدادي فرچه دوار با سطح نسبتا بزرگ جهت پوشش كامل سطح كاشي مي¬باشد كه جهت جلوگيري از خمش و داشتن سطحي يكسان برروي گلداني و شاسي آلومينيومي سبكي نصب شده¬اند. در اين اختراع از دو رديف فرچه¬هاي موازي با سرعت يكسان استفاده شده¬ كه به¬منظور پليسه¬زدايي بهتر جهت دوران دو رديف مخالف يكديگر مي¬باشد. جهت برقراري تعادل و كنترل بهتر سرعت¬ها، هر رديف به يك موتورگيربكس الكتريكي كم¬توان متصل شده و هر دو فرچه با يك تسمه به يكديگر متصل شده¬اند. اين كار باعث جلوگيري از لغزش تسمه¬ها بر روي پولي و نياز كمتر به ريگلاژ تسمه (بعلت نوع تسمه انتخابي، طراحي دقيق و نوع تراش پولي¬ها) مي¬گردد [نقشه شماره1]. استفاده از پروفيل آلومينيوم شياردار در طراحي شاسي دستگاه باعث تراز كردن آسان و تنظيم سريع ارتفاع سطح فرچه¬ها پس از سايش مي¬گردد [نقشه شماره2]. همچنين اين دستگاه به نحوي طراحي گرديده است كه عمليات پليسه¬برداري بدون توقف خط توليد انجام مي¬گيرد.
اختراع حاضر ، روش جديدي در اعمال تغيير شكلهاي شديد و ايجاد ساختارهاي فوق ريز دانه در فلزات مي باشد. اين روش مي تواند در جهت افزايش استحكالم و شكل پذيري فلزات مورد استفاده قرار گيرد. در اين روش در مرحله اول با حركت سنبه داخلي ماده به فضاي بين سنبه و محفظه اكسترود شده و در مرحله دوم سنبه خارجي ماده را بسمت مقطع اوليه فورج مي كند. در حين مرحله دوم سنبه داخلي با فشار روي نمونه مي ماند و بوسيله ماده اي كه به زير آن دانده مي شود به لالا حركت مي كند. اين روش در مقايسه با روشهاي ديگر در اين زمينه داراي مزايايي از جمله قابليت اعمال كرنشهاي بالاتر، كارايي بيشتر در ريز دانگي، پيسوته بودن روش و عدم نياز به كنترل نمونه در زمانهاي بين پاسي مي باشد. اين روش بدليل برخورداري از هندسه ي ساده و عدم نياز به تجهيزات پيچيده ي ازمايشگاهي و قابليت كاربرد در گستره ي وسيعي از نرخ كرنش ها و دماها را دارد. خلاصه روش اكستروژن معكوس تجمعي به منظور اعمال كرنشهاي بالا بر فلزات و توليد ساختارهاي نانو و فوق ريز دانه در فلزات ابداع گرديد. در روشهاي پيشين تغيير شكل فلزات ميزان تغيير شكل ماده بسيار محدود بود و لذا بهبود خواص در حد محدودي حاصل مي شد. ضمن آنكه در روشهاي موجود نياز به عمليات پر هزينه تدارك بين پاسي مي باشد. روش حاضر شامل دو مرحله تغيير شكل يعني اكستروژن معكوس و آهنگري محصول اكسترود معكوس شده مي باشد. در اين روش در مرحله اول با حركت سنبه داخلي ماده به فضاي بين سنبه و محفظه اكسترود شده و در مرحله دوم سنبه خارجي ماده را به سمت مقطع اوليه فورج مي كند. در حين مرحله دوم سنبه داخلي با فشار روي نمونه مي ماند و بوسيله ماده اي كه به زير آن رانده مي شود به بالا حركت مي كند. اين روش مي تواند در جهت افزايش استحكام و شكل پذيري فلزات مورد استفاده قرار گيرد. اين ويژگي در قطعات كوچك ، و با كاربردهاي حساس كه نياز به استحكام و شكل پذيري دارند قابل كاربرد مي باشد.
اختراع حاضر ، بومي سازي دانش و توليد نمونه ي فشار - برش است كه كاربرد اصلي در رشته هاي مهندسي مكانيك و مهندسي مواد است. اين نمونه جهت بررسي رفتار مواد تحت كرنش هاي برشي بوده و قابليت كاربرد براي مواد فلزي ، پليمري، سراميكي و كامپوزيتي را داراست. به دليل برخورداري از هندسه ي ساده و عدم نياز به تجهيزات پيچيده ي آزمايشگاهي و قابليت كاربرد در گستره ي وسيعي از نرخ كرنش ها و دماها توسط اين نمونه مي توان همانند نمونه ي فشار (كه جهت بررسي رفتار مواد تحت كرنش هاي عمدتا نرمال به كار مي رود)، رفتار مواد تحت كرنش هاي برشي را مورد بررسي قرار داد. هندسه ي نمونه به گونه اي است كه اعمال جابجايي هاي محوري بر سطح نمونه سبب ايجاد كرنش هاي برشي در سنچه مي گردد.
به طور معمول براي بررسي خواص مكانيكي مواد از آزمون كشش و فشار استفاده مي شود. انجام اين آزمون ها نياز به هزينه ي بالا دارد و مقدار ماده ي مصرفي براي انجام آزمون نيز زياد مي باشد. ضمن اين كه هر كدام از اين روش ها داراي مشكلاتي (به عنوان مثال مشكل گردني شدن در كشش و بشكه اي شدن در فشار) مي باشند. بنابراين نياز به ايجاد روش هايي نوين جهت بررسي خواص مكانيكي مواد در زمان هاي كوتاه تر و با اتلاف ماده ي كمتر در صنعت و نيز كارهاي پژوهشي به شدت احساس مي شود. اساس دستگاه و روش ابداع شده اين است كه نمونه ي با ضخامت بين 300 تا 900 ميكرون توسط يك سمبه تحت بار برشي قرار مي گيرد. داده هاي نيرو و جابجايي به دست آمده توسط روابط معيني به داده هاي تنش و درصد ازدياد طول برشي تبديل مي شوند. همچنين با استفاده از ضرايب تبديل معين مي توان داده هاي برشي را به داده هاي تنش كرنش كششي تبديل كرد. اين روش و دستگاه ساخته شده براي ارزيابي خواص مكانيكي همه ي مواد فلزي و كامپوزيت ها كاربرد داشته و به خصوص در شرايطي كه مقدار كمي از ماده ي مورد بررسي در اختيار باشد و يا نياز به ارزيابي خواص مكانيكي در زمان هاي كوتاه باشد بسيار مثمر ثمر مي باشد. با توجه به قابليت هاي اين روش (كوچك بودن نقطه ي اثر) مي توان آن را نوعي تست موضعي و غير مخرب نيز به شمار آورد.
آزمايش CCC يك روش قابل اعتماد براي بررسي مشخصه هاي مكانيكي و استحاله آلياژها در خلال تغيير شكل گرم مي باشد. در اين پژوهش به منظور بررسي دماهاي تغيير مكانيزم تغيير شكل و همچنين دماهاي وقوع استحاله در آلياژ منيزيم AZ31 نورد گرم شده، آزمايش هاي CCC (تغيير شكل فشاري همراه با سرد شدن پيوسته) در بازه دمايي ۱۰۰ - ۵۰۰°C برنامه ريزي و اعمال شده است.
با توجه به مصرف بسيار زياد و رايج ماده ضايعات لاستيك در جامعه امروز و در نيتجه بوجود آمدن انبوهي از لاستيك هاي زباله ساخته شده از اين ماده اين بررسي با هدف استفاده مجدد از لاستيك هاي ضايعاتي در راستاي بازيافت زباله هاي توليد شده و جلوگيري از آتش زدن آنها و صدمه زدن به محيط زيست به انجام رسيده است. فرايند توليد اين فرآورده ها بصورت كلي عبارت است ازتركيب ذرات چوب و لاستيك اتومبيل تحت دما، زمان و فشار معين طي يك يا چند مرحله از جمله محاسن چوب - لاستيك مي توان به مقاومت در برابر عوامل تخريب طبيعي به ويژه در محيط هاي خارج از ساختمان به عنوان جايگزيني براي تخته هاي تيمار شده با مواد حفاظتي ، تكنولوژي ارزان و امكان استفاده از مواد ضايعاتي و در دسترس كه قابل استفاده در ساخت تخته خرده چوب و MDF نيستند، مانند ذرات ريز حاصل از اره نواري، سنباده زني و ... در كارخانجات صنايع چوب ، در ساخت آن، اشاره كرد.
وسايل ايمني سرنشينان در خودروهاي شخصي و عمومي مانند كيسه هوا و كمربند ايمني توانايي كامل جلوگيري از صدمه رسيدن به سر و گردن را دارا نمي باشند و از طرف ديگر در مسافرتهاي طولاني كه سرنشينان نياز به استراحت و خواب دارند هنوز هيچ گونه وسيله ايي جهت رفع اين نياز اختراع نگرديده است وسيله طراحي شده توسط اينجانب باخصوصياتي كه دارد توانايي محافظت از سر را دارا مي باشد و در عين حال ميتواند به عنوان نگهدارنده سر جهت خواب راحت سرنشينان مورد استفاده قرار گيرد اين محافظ سر وسيله ايي است انعطاف پذير و قابل تنظيم كه به پشت سري صندلي متصل مي گردد و از سه قسمت عمده شامل هدبند، ميله هاي اتصال دهنده به پشت سري و پيچ هاي اتصال فنري تشكيل مي گردد.از خصوصيات اين وسيله حجم و وزن كم ، قابل تعبيه بر روي كليه خودروها، عدم ايجاد مزاحمت براي سرنشيان و ساده بودن وسيله است.
موارد یافت شده: 14